Eksperymentalny eko krem z Bob’a i Szpinak‘a przyprawiony gorgonzolą
- § 3 garście bobu (skąd o tej porze go wziąć – u mnie jest w zamrażalce od Pana Tadeusza z działki. Jak nie macie zapasów, to można kupić mrożony),
- § paczka mrożonego, rozdrobnionego szpinaku,
- § 2 większe marchewki,
- § paczka sera gorgonzola (nie za dużo - ile wedle gustu, ja dałam pół paczki),
- § parmezzan – do smaku,
- § śmietana – mała, dodałam ekoŁukty,
§
Bób trzeba ugotować osobno, odlać.
W drugim garnku ugotować szpinak i marchewkę – aż będzie
miękkie, dodać bób, przyprawy. Doprawić do smaku: papryka słodka i ostra, pieprz, bazylia i oregano, zioła prowansalskie. Wrzucić do blendera, dodać przyprawy, ser i
śmietanę. Soli nie dodaję, bo ser jest słony. Wymieszać i jeść ;-)
Efekt: mniami = ekspertyment udany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz