niedziela, 22 stycznia 2012

Eksperymentalny eko krem z Bob’a i Szpinak‘a przyprawiony gorgonzolą



Eksperymentalny eko krem z Bob’a i Szpinak‘a przyprawiony gorgonzolą

  • §  3 garście bobu (skąd o tej porze go wziąć – u mnie jest w zamrażalce od Pana Tadeusza z działki. Jak nie macie zapasów, to można kupić mrożony),
  • §  paczka mrożonego, rozdrobnionego szpinaku,
  • §  2 większe marchewki,
  • §  paczka sera gorgonzola (nie za dużo - ile wedle gustu, ja dałam pół paczki),
  • §  parmezzan – do smaku,
  • §  śmietana – mała, dodałam ekoŁukty,
§      

     
      
Bób trzeba ugotować osobno, odlać.
W drugim garnku ugotować szpinak i marchewkę – aż będzie miękkie, dodać bób, przyprawy. Doprawić do smaku: papryka słodka i ostra, pieprz, bazylia i oregano, zioła prowansalskie. Wrzucić do blendera, dodać przyprawy, ser i śmietanę.  Soli nie dodaję, bo ser jest słony. Wymieszać i jeść ;-)


Efekt: mniami = ekspertyment udany. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz