- 4 płaty śledziowe,
- 1 jabłko - kwaśne,
- 4 małe ziemniaki,
- dymka,
- 1/2 fasoli białej z puszki,
- 1/2 fasoli czerwonej z puszki,
- 2 średnie ogórki kwaszone,
- 2 średnie ogórki konserwowe,
- łyżka majonezu,
- jogurt grecki light, małe opakowanie,
- sól i pieprz.
Śledzie namoczyć w wodzie, przynajmniej przez godzinę, wypłukać, pociąć na małe kwadraciki. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej lekko wodzie, obrać i pociąć w kostkę. Fasolę opłukać z zalewy. Ogórki, dymkę, jabłko także pociąć w kostkę. Wszystko wymieszać z jogurtem (w wersji dla nieodchudzających się majonez - polecam Kętrzyński!!!!), doprawić pieprzem i solą do smaku.
Jest zawsze genialna !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz