Deser słodki finish z programu Warsztaty smaku kuchni+: łakocie z Bożeną Sikoń
Autor: Magdalena Serafin
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
rodzaj dania: Desery
prażynka czekoladowo - orzechowa
Mus z maracui:
sok z maracui
6 g żelatyny
100 ml śmietany 36%
5 łyżek cukru pudru
Żelka z marakui:
8 g żelatyny
sok z maracui
truskawki
Mus z maracui:
sok z maracui
6 g żelatyny
100 ml śmietany 36%
5 łyżek cukru pudru
Żelka z marakui:
8 g żelatyny
sok z maracui
truskawki
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć z pastą orzechową i prażynką. Do pierścienia cukierniczego wkładamy na spód przygotowaną prażynkę.
Mus z marakui:
Do miseczki wlewamy sok z maracui dodajemy żelatynę rozpuszczoną wcześniej w kąpieli wodnej i odcedzoną na gazie. Śmietanę ubijamy z cukrem. Wszystko delikatnie łączymy. Na prażynkę wykładamy mus z maracui, następnie poszatkowane truskawki, kolejną warstwę musu wykładamy az do konca foremki, to przeciągamy decor żelem.
Żelka z marakui:
Zelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy sok z maracui i jak zastygnie wycinamy prostokącik, który układamy obok naszego deseru.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć z pastą orzechową i prażynką. Do pierścienia cukierniczego wkładamy na spód przygotowaną prażynkę.
Mus z marakui:
Do miseczki wlewamy sok z maracui dodajemy żelatynę rozpuszczoną wcześniej w kąpieli wodnej i odcedzoną na gazie. Śmietanę ubijamy z cukrem. Wszystko delikatnie łączymy. Na prażynkę wykładamy mus z maracui, następnie poszatkowane truskawki, kolejną warstwę musu wykładamy az do konca foremki, to przeciągamy decor żelem.
Żelka z marakui:
Zelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy sok z maracui i jak zastygnie wycinamy prostokącik, który układamy obok naszego deseru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz